ALBA nyt!


Vi har opløst den Formelle ALBA forening, og vi er nu en netværksgruppe uden bestyrelse.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
INGER LISES BREV
 
ALBA arbejdet og helende fortälling er en fri impuls, som ikke er bundet af foreninger og vedtägter. Den er meget större end som så. I en meget konstruktiv samtale ved generalforsamlingen mellem alle os der var med til at starte ALBA Danmark op i sin tid, blev det tydeligt at ingen har tid til at opfylde det der forventes af en forening. Det var blevet til en byrde. Derimod var alle enige og begejstrede over selve arbejdet med helende fortälling og värdsättende lytning, sådan som det foregår i vores egne liv, men også i verden. Der var ingen der var rigtigt rede til at slippe det!

Sådan kom vi frem til at oplöse den formelle forening, men bibeholde et nätverk af mennesker som er interesserede i dette arbejde her i Danmark. Det er også vigtigt at den som söger det kan finde det, ved at der et menneske eller to som er kontaktperson og kan fortälle mere om det, sætte folk i forbindelse med andre m.v. Vi föler at dette kan befrie mulighederne her i Danmark, ved at have en meget enkel form for vores samarbejde. Sådan forestiller vi os at det ser ud fremover:

Der er en epost liste af folk der interesserer sig for helende fortälling og dens mange ytringer. Alle der söger dette arbejde kan komme på listen. De nuvärende medlemmer kommer på epostlisten og på den måde kan alle väre i kontakt med alle. Der er ingen kontingent.

Der er en eller to fokuspersoner, som folk kan komme i kontakt med og höre mere om arbejdet fra, mm. Altså en vej ind. Det er ved nuvärende tidspunkt Tina Corneliussen på Mön og Jeanette Liv Knudsen i Odense. Deres kontakt adresser vil stå på hjemmesiden.

Vi beholder ALBA Danmark hjemmeside og er knyttet til de andre foreninger i Norden.

Alle i gruppen kan tage et initiativ om at mödes og diskutere noget eller dele noget eller arrangere noget omkring et tema - mm! Det er frit. 

Kurser, arrangement mm kan sendes til Ninna Nygaard, som sätter det på hjemmesiden.

Man kan også blive medlem i den ALBA Norge, og på den måde väre med i en forening, hvis man vil det. Vi vil fortsat holde kontakt med de forskellige symposier og møder der foregår på et nordiskt plan.

Personligt synes jeg det er en god og fri løsning. Det er ikke paragrafferne der er vigtige, men selve arbejdet, ånden og at det foregår rundt omkring. I de få timer vi var sammen till generalforsamlingen, var det inspirerende at høre hvad hver især arbejder med og fornemmelsen er, at ALBA lever i bedste velgående i mange forskellige sammenhænge mellem mennesker. Vi håber og tror at denne nye form bliver en god løsning for fælleskabet omkring helende, forvandlende fortælling i Danmark.

De bedste hilsener,
Inger Lise

 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Referat af AlBA generalforsamling Bredeshave, Marjatta d. 1. marts 2015

Tilstede: Inger Lise, Ninna, Tina, Jeanette, Mette, AnnaLi, Hanne.

Formandens Beretning
Hvordan kan ALBA blive mere synlig? Hvad kan vi tilbyde vores medlemmer? Hvordan kan vi samle os i et ALBA netværk, der styrker os, som gruppe og forening?

 1. Vi har en meget smuk hjemmeside og der opfordres til, at vi alle husker at bruge den, læse nyhedsbreve på siden, lægge vores arrangementer ud på den, netværke gennem den og opdaterer os på den. Alle kan i den forbindelse fx tilmelde sig mailopdateringer på www.blogspotAlbadanmark.dk. Hjemmesiden kan være med til at samle os på tværs af ø- og landegrænser og styrke vores fællesskab i en nyheds- og vidensdelingsbank.

2. Ninna laver folder om ALBA, som vi kan lægge ud i det offentlige rum for at synliggøre foreningen og fortællingen i et nationalt og lokalt fælleskab.

3. Generalforsamlingen blev holdt i forlængelse af et kursus med Inger Lise oelrich i Kunsten at undervise, foredrag og fortælling om hendes nye bogudgivelse Storytelling as a pathway to peace og en åben fortællecafe´på Bredeshave. Nogle meget nærende og samlende dage omkring fortællingens helende kraft, foreningens eksistens og mennesket i den.


 Regnskab

4. Regnskabet manglede og kunne ikke forelægges til godkendelse. Linda, der er foreningens nuværende kasserer var ikke tilstede ved generalforsamlingen, ligesom overdragelse af regnskabet fra forrige kasserer, Jeanette til Linda, ikke er fuldført. Ninna kontakter de forrige kasserer, så der kan dannes overblik over regnskabet og det kan overdrages til foreningens nyvalgte kasserer.

5. Foreningen fastsatte og godkendte en fortsættelse af nuværende medlemskontingent. Priser fremgår på hjemmesiden.

Valg af medlemmer til bestyrelse

Vi var så priviligerede at Inger Lise Oelrich, stifter og moder af ALBA, var tilstede.

6.  Ninna Nygaard: formand. Tina Corneliussen: kasserer. Mette Ryom: sekretær. Jeanette: bestyrelsesmedlem og AnneLi: bestyrelsesmedlem

Eventuelt

7. For at styrke samarbejdet og økonomien i foreningen, aftales en kontinuitet i fx møder -  hver 6 uge - og jævnlige tilbagevendende fortællecafeer´ for at synliggøre fortællingen, styrke sammenholdet og lette arbejdet for de bærende bestyrelsesmedlemmer.




Ref. Tina


Alba Bestyrelsesmøde - Mandag den 19. maj 2014
TEMA – fremtiden og visioner


lille sø med vandanemoner på engen ved Bønsvig.

Vi har to punkter på dagsordnen!

1.    Vores sommer møde med medlemmer!

2.    Visioner for Alba Danmarks fremtid!




    1.    Sommer mødet.

    Så fint at vi gik tur! Se nu lige hvor historierne springer op af jorden! – den store bevægelse i Alba Nordisk lige nu er en forening med naturens kræfter – og det er jo det vi skal følge – derfra kommer ideen at lade vores sommermøde være en naturvandring.

    Vi tænker at finde en rute op omk. 10. km i smuk og fredelig natur, hvor vi kan tale, fortælle, være stille – gå i fordybelse – og lave stop med øvelser. Med inspiration i bla. Inger Lises natur øvelser, eller andet, en sang måske, en bøn, dyb lytten mmm.

    Vi taler om at de som har lyst kan deltage med en øvelse melder ind i forvejen! Turen slutter ved et shelter/ lejer plads, hvor vi kan lave fælles mad og tænde et bål. Her kan vi fortælle for hinanden omkring ilden.

    Vi starter med at finde en rute – Så kom med gode ideer! Her i Bønsvig er der sådan en tur – igennem skoven, langs havet – så hvis vi ikke finder andet er her smukt, fredeligt og sjælsfyldt!

    Kan ”Vandring" også være et tema for Alba Danmark?


    2.       Visioner for Alba Danmark
    Ideer drømme og ønsker 

    . Fortælle Cafe, med inspiration i den svenske SAGO cafe kunne vi lave en vandrende Alba Cafe. Tanken er at medlemmerne tager en stafet og arrangerer en Alba cafe dag i deres område – Så kommer vi rundt i landet, og det kunne være en start på næste punkt!

    . Lokalgrupper: vi vil gerne organisere vores medlemmer i lokale grupper, som kan mødes og støtte/udvikle hinanden!

    . Linda har en smuk ide om et Børn og Unge Symposium! En modvægt til stress og jag med at skabe identitet på de sociale medier – hvordan man roligt fortæller sig selv ind i verden! Ideen er at søge fondsstøtte til projektet med symposium dato i 2016.

    . Ninna har ansøgt Tryg fonden om projekt ”Vil du høre en historie” – projektet skal fremme brugen af fortælling på Danske hospitaler – vi venter på svar!

    . Jeanette efterspørger undervisning i fortælling – kan vi være med til at skabe/organisere undervisning i helende fortælling rundt omkring i Danmark?

    . Hvordan folder vi fortælleblomsten ud i København – Linda har en kontakt på Christianshavn – lad os se om vi kan få startet noget op der!

    . Hvordan gør vi Alba mere synlig? Nu er vi MEGET langt med tekst, grafik, foto’s og alt det der skal til for at lave en folder om Alba – det vil Ninna gerne gøre! Den fra Tree of Life er så smuk – kan vi lave noget der lige så smukt? NB. Vi har stadig t-shirts. Dem tager Ninna selvfølgelig med til Finland – men vi kan jo lave lige så mange som vi vil ;)

    SKAL VI SE OM DET KAN LADE SIG GØRE AT MØDES IGEN I SOMMER?



    NORDISK MØDE!


    Vi har afholdt ALBA Nordisk styrelses møde i Stockholm, 
    weekenden 21 - 23 februar 2014.

    Med var : Verena Haller , Ninna Nygård , Angela H. Bogø , Ivanir H. Olsen, Martha Uggla , Cecilia Stach, og Tina Cornelliuzzen, Kaisa, Gertrud og Isa.

    Vi ankom fredag til dejlig suppe og havde en meget hyggelig aften sammen i Verenas lejlighed.


    22.2 kl. 9:00 til 04:00 Møde i Steiner børnehaven på Maria-pladsen.
    1. Hvert land deler de seneste nyheder og fremtidige planer :

    ·       Danmark har netop haft generalforsamling. De vil mødes igen til et årsmøde i foråret og lægge planer fremad. Sommerens symposium gav et underskud som Sverige og Norge har hjulpet med at dække. VI prøver at få kontakt med fortællere i Grønland , som vi kan samarbejde arbejde med.

    Norge har startet et nyt projekt, som de kalder Historier i naturen. Projektet har til formål at knytte folk tættere på naturen gennem historier.

    ·      Sverige holder det årlige møde i den svenske Storyteller Forening og for fortalt om ALBA der. De arbejder på at samle foreningen til at skabe flere arrangementer fremover.

    ·       Finland er i færd med at organisere et internationalt symposium «Tree Of Life2 Indtil nu har de fårt 40 tilmeldinger. Men de har brug for 80, for at få det hele til at gå rundt. Märta arbejder hårdt for at fremme symposiet og har brug for hjælp til at sprede information.

    19.00 Storytelling Aften - Vi deler mad og historier!

    23.2  10:00 - 12:30 I Verena’s Hjem.

         Vi taler om hjemmesiden, og hvordan man får den til at være interessant og levende.

    ·     Symposium 2015 og 2016 Sverige tager stafetten til 2015 nordiske samling og vi taler om at det behøver ikke være så stort . Der er et ønske om, at vi kan arbejde med Fortælling i naturen og jorden som tema fremover. Norge ønsker at afholde internationalt symposium i 2016 muligvis kan de samarbejde med Finland.

     Vi talter om vigtigheden af, at vi nu modtager impulser udefra og begynder at se, om der er andre organisationer, vi kan samarbejde med i fremtiden. Märta foreslår at vi samarbejde med ALDA.

    ·     Healing Story generelt – Hvad er Albas rolle.


    Kl.15.30 Vi slutter denne rige weekend med et besøg på Folke Kultur centerets sagokafe og hører fortælling af Stinne Hee.


    Tak til Sverige for vidunderlige vegetariske måltider i løbet af weekenden, gæstfrihed, musik og fortællinger. Næste nordiske møde er april-maj 2015 hos Ivanir i Norge


    Oversat af Ninna Nygaard fra tekst af Ivanir Hasson Olsen



    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------


    Sommeren er slut nu! Efterårets gyldne farver strømmer til os og fortællingen blusser i samme glød! 
    Alba Danmark har taget et dybt åndedrag efter et varmt og nærende symposium. 
    Dybt har rødderne sat sig i jorden, frø er spredt, nye møder nye ord og fortællinger er begyndt. 





    Nordisk-ALBA-møde





    Mødt op var Ivanir fra Norge, Verena fra Sverige og ALBA-Danmarks bestyrelse Ninna (formand), Tina og Jeanette Liv (kasserer). 

    Vi havde et par nærværende døgn sammen, hvor mange ting blev vendt: 

    •  Hvordan vi hver især beskæftiger os med fortælling, personligt og som forening.
    • Samarbejde de nordiske lande imellem. Symposier, udveksling og udvikling.
    • Organisations struktur, hvilken slags struktur ønsker vi i ALBA. Og hvordan får vi det til at ske!
    • Ønske om at inddrage Island, Færøerne og Grønland i ALBA. Ivanir og Nancy Mellon har allerede planlagt at drage til Island allerede i næste måned. Grønland bliver næst i 2014, hvor Alba Danmark vil have en drivende rolle.
    •  Norges erfaringer med det nordiske symposie sidste år. 
    •  Danmarks afholdelse af symposie i år: d. 6. - 13. juni på Møn. 
    • Tema: "Jordens stemmer". Se den vedhæftede invitation!
    • ALBAs strålende hjemmeside(r), behændigt udført (h)åndværk egenhændigt af vores Ninna! 

    Vi har valgt at melde ALBA Danmark ind i FIDA: Fortællere i Danmark, og vi vil hermed fremover ligeledes informere om deres arrangementer.

    De aller kærligste spæde forårs hilsner
    Alba Danmark's nye bestyrelse
    Tina Corneliuzen , Jeanette Liv Knudsen, Birgitte Franck, Ninna Nygaard



    ALBA Danmark ÅRSMØDE


    Den 9/9 afholdt vi et ALBA åesmøde på Jungshovede i strålende solskin, mellem blomster og dyr. Der var mødt 10 medlemmer op til mødet. Vi startede med en frokost i det grønne, og som ofte når alle tager lidt med til en fælles buffet var det et overflødighedshorn af naturens gaver. Efter hyggelig snak og smil og latter, tog vi hul på at tale om fortid og nutid og ALBA's hjerte.


    Birgitte og Ninna fortalte om symposiet i juli i Norge! Det var et flot symposium midt i Telemarken, med et stor og pakket program! Men det var også et symposium med kun 4 Danske deltagere, her af Marianne Christensen som afholdt kursus på Nordisk sprog. Mange flere ville have deltaget hvis ikke det havde være så langt væk og så dyrt. (se dagbogen herunder!)

    Faklen til det næste symposium som er et Nordisk symposium ligger ved Danmark nu  – der var god stemning for at vi skulle løfte den opgave. Det kræver dog at vi meget snart finder et sted hvor symposiet kan afholdes. Der skal være sengepladser til ca, 60 deltagere, og mulighed for at flere kan sove i telt. Omgivelser og energi er vigtig. Vi undersøger højskoler og kursuscentre. IDEER ER VELKOMNE!

    Vi har nedat en lille gruppe som skal undersøge muligheden af at afholde et symposium i Danmark. Gruppen er Tina Corneliuzen, Jeanette Knudsen, Ninna Nygaard og Sys Keller. Hvis nogel  af jer skulle have lyst til at deltage så giv endelig lyd!

    Det Internationele symposium i 2014 bliver i Findland, hvor Martha og Markus  har samlet en symposium gruppe.

    På opfordring af ALBA styrelsen som i en del år har brugt hele sit overskud på at opretholde en hjemmeside www.albanordisk.org har Ninna arbejdet på at lave hjemmesiden om til en BLOG(ingen driftudgifter). Der er nu også en hjemmeside for de enkelte lande (Findland, Sverige, Norge og Danmark).

    I forbindelse med de nye hjemmesider har ALBA også fået et nyt logo. Designet tillader at logoet kan bruges med og uden baggrund. Hvert land har sin udgave med teksten i eget sprog og i hver sin nuance.

    Som der var lagt op til i invitationen til ALBAs årsmøde talte vi en god tid om ALBAs hjerte, hvad er det der gør en fortælling hlenede, og hvordan adskiller ALBA sig fra de mange andre fortælle foreninger og sammenslutninger. At arbejde med den helende fortælling handler især om intension, og at være bevist om den rolle man selv spiller. Der kom mange ord frem og vi vil prøve at få dem lavet om til en tekst på hjemmesiden, som beskirver arbejdet med helende fortælling. I den skrivende gruppe er bla. Birgitte Frank og Ninna .

    Mødet som sluttede med en trommedans under den varme sol, og derefter en suppe i yurten.

    -          Vi har lavet en ny vigtig tradition i ALBA med at mødes og se hinanden! VI SES IGEN NÆSTE ÅR!


    Dagbog symposium 2012  ALBA
    Af Ninna Nygaard


    DAG 1. SØNDAG:
    Norge er en stor sort klippe der strækker sig til midten af jorden. Her oppe på overfladen viser klippen tænder i store bjergkæder, savler og sprutter i fossende vandfald. Menneskene har boret huller igennem klippeblokken så de kan føre deres veje igennem det ufremkommelige landskab. Den længste tunnel jeg kører igennem på vej til Rauland hvor ALBA’s symposium 2012 skal afholdes er knap 8 kilometer, Og går dybt ned i jorden. Efter mange snoede veje, der gør mig så rundtsset som en langfarts sømand, kommer jeg til Rauland. 

    Her er alle huse af kraftigt tømmer og tagene er dækket af højt grønt græs. Der løber vandfald og fosse til den store sø ved hvis bred Raulandakademiet ligger. Her fornemmer man Norges rigdom! Det er et JetteFint sted! En højthvælvet smukt udformet bygning i beton med træforskalling! På bakken forand ligger Rauland museum. En klynge huse fra 1700 tallet, i smuktudhugget tømmer, med blomster begroede tage.

    Jeg kommer 19:50 og vi samles kl. 20:00! Det er flot synes jeg at komme så præsist efter en køretur på 16 timer –det tog en del længere tid end jeg havde forventet!

    Vi samles i rundkreds i Akademiets store sal. Der er omkring 50 -60 fortællere fra mange lande til stede. En del af dem er kursusafholdere, men flest almindelige deltagere lige som mig! Efter en dans og lidt musik præsenteres kursusafholderene og de forskellige workshops. Ivanir fortæller en meget personli g historie om en mørk tid i hendes liv. 

    Bagefter fortæller Phillip Gatsby den dejlige fortælling om den gamle mand og Grislibjørnene, jeg kender den fra Inger Lises bog ”Gyldende Fugel”. Han fortæller den godt og med stor humor, en sympatisk mand denne store indianske Philliph fra højt oppe i Canada, med det lange lange hår og de sære gummisko!

    Vi synger en Norsk vuggesang og imens mærker jeg hvor træt jeg egentlig er!!! Men den vidunderlige sanglærer som ligner en sær udgave af Jytte Abildstrøm, er underholdende nok til at jeg lige akurrat holder mig vågen til at finde min bil og pakke min seng ud. 

    Jeg sover på taget af min stationcar i telt. ”Board and Loging” er for dyrt for mig, 4000,- danske kroner! Så jeg er på camping med mit smarte gasblus og kasser med frugt og grønt. Især vil jeg fremhæve min kaffekande af blå emalje. Den er stemningsfylde nok til at give hygge til en hel campingplads! – Men denne aften hvor jeg er træt er situationen alt andet end hyggeligt!!! Der er MASSER af store myg! Det er frysende koldt da jeg kommer ned under min dyne, højst 3-4 grader! Jeg henter et tæppe, og kommer i tanke om at man hverken har toilet eller bad når man camperer! Min lyserøde forestilling hvor jeg sidder på søbredden og holder bål svarer ikke helt overens med  parkeringspladsen bag Raulandsakademiet!



    DAG 2. MANDAG

    Køreturen har gjort mig så træt at jeg ikke kommer til morgenyoga denne morgen. Men finder i stedet ud af at der er et dejligt baderum, hvor jeg afprøver hårvask med opvaskemiddel! Det er faktisk rigtigt godt! Jeg føler mig meget frisk nu, og mit hår dufter af citron! Jeg koger kaffe på mit fantastiske gasblus og synes at parkeringspladsen bag Rauland akademiet er et fint sted.

    Vi samles med sang og dans denne morgen, danser rundt mellem hinanden mens vi synger ”Vi er her for at føle at vi ikke er alene – vi er her for at fejre at vi er sammen!”. Derefter får vi en rundvisning i området. Vi kommer til et lille auditorium, hvor Inger lise bliver præsenteret som ALBAs mor – det får tåre frem i hendes øjne og en stund er vi stille og derefter bryder latteren ud!

     Inger Lise taler om ALBAs oprindelse og præsenterer ALBAs ”Grandmother” Nancy Mellon. Nancy lyser som altid, smuk som en alf og menneskelig som et barn. Hun fortæller sin historie, som storyteller – hvad var det der førte hende frem. Jeg sidder og ærger mig over at jeg ikke skal på hendes kursus! Hun er så fyldt med lys! Men det var noget andet der kaldte på mig!

    Efter en pause, hvor jeg efter 2 minutter i kaffekøen kommer i en intens samtale med en italiens skotsk storyteller Diana, begynder dagens workshop.

    Margot Henderson er Barde og storyteller fra Skotland, men med en buddhistisk inspiration. VI starter med en chi gong. GODT for mig at føle det fugtige græs mod mine fødder og bare slå rødder. En ro sænker sig over mig. Derefter tager vi efter inspiration af Thith Nan thich en ”Walking meditation”. Jeg kender denne øvelse godt og falder som en sulten komule mod engen, ind i den langsomme gang igennem landskabet. ”Jeg trækker vejret ind og mærker energien, jeg ånder ud og smiler”.

    Vi er ca. 20 mennesker på Margots workshop. Jeg sidder ved siden af Åke som jeg var på kursus med på symposiet i Danmark. Der er en stor trykghed og glæde mellem os! Mange nye ansigter og kroppe og sjæle er omkring mig. Vi laver en runde hvor vi taler vores navn, vores land, hvad vi kommer med, og hvad vi søger.

    ”I am Ninna, i come from a place called Prayers bay, i live in this place as if it is a holy place! It is a lush garden, near the sea, on an island. I bring an open heart, the seeing of a grait pattern, and the knowing that all is good! I am looking for the mystery and the farytale!”

    Så synger Margot en smuk sang fra Skotland, en hyldest til naturen. VI går ud og taler med naturen, finder det som vil tale med os! Jeg har en samtale med en sten som ligger lige der hvor stien deler sig i to. Min samtale handler om at vælge, stenen siger ”Du kan jo også blive her! Jeg fortsætter min samtale med et birketræ med tre lige store stammer, træet siger, ”Det er i min natur at dele mig”, ”men vi strækker os alle mod lyset” siger de øverste grene.

    Jeg har to gæster på besøg I min lejer her til frokost, en klovn og en tidligere helsepædagog. De fortæller mig spontant hver en vigtig historie fra deres liv! Jeg føler mig beriget og lykkelig over at høre og se disse mennesker lyse som stjerner i deres egen fortælling!

    Eftermiddagskurset starter! Alexander Makenzie er fra Irland og jeg har været på hans workshop før. Jeg kan ikke lade være med at elske ham for hans store hjerte og den varm og tryghed han skaber omkring sig og den tilllid der kommer af det. En fantastisk mulighed for at arbejde med ”det frygtesløse hjerte”. Han fortæller en historie om hans vej som storyteller. Vi er 16 mennesker på hans workshop. Han deler rummet op i fire retninger, den ene retning er frygt, modsat frygtesløshed. Den anden retning er indadvendt, den anden er udadvendt. Vi bliver bedt om at finde en plads  i rummet der passer til den måde vi oplever frygten i vores liv. Jeg sidder godt lidt i midten af det hele, lidt tættere på frygtesløs end frygtsom. Fra denne plads, med frygten som perspektiv fortæller vi hvorfor vi er her.

    Så taler vi to og to om vores frygt, og om hvordan vi gerne vil have det skal være. Vi tegner en mandala for vores frygtsomme hjerte, og præsenterer os selv med det og vores 6 vigtigste ingridienser for et glædesfuldt hjerte.

    Jeg laver en vidunderlig wook på mit camping blus, jeg har inviteret en gæst. Pausen føles kort, jeg er i godt selskab, med hjemmebragte grøntsager og dejlige mennesker.

    Aften underholdningen er en smuk myte fortalt af Margot Hendersom, på klingende Skotsk, og en vidunderlig livsfortælling af Phillip Gatsbury. Krydret med vidunderlig musik og sang fra vores dygtige musikere!

    Jeg er så mæt og glæder mig til en kold nat! I morgen vil man se mig gå til yoga klassen kl. 7:00


    DAG 3.TIRSDAG
    Jeg klarer det til morgen yoga i dag! Kl 7.00 ligger jeg på madressen i den store sal, vores yoga lærer er en ung mand af norsk oprindelse, som helt sikkert har taget sin yogalærer uddannelse i Indien. Han hilser os med et ”Namaste”. Jeg er glad for at jeg har øvet mig hen over sommeren på min solhilsen, for vi laver den i meget lang tid. Men det er dejligt at vågne 2 gange. Frisk til en ny dag!

    Dette symposium er så fyldt med fortællinger at jeg kun kan skrive en del af det her til dig! Marianne Christensen fortæller sin rejse med storytelling fra amatørteater til coach og evig iværksætter af nye ideer.

    Flere fortællinger og sange bærer os frem til dagens workshop. Vi arbejder med myten om Bardens fødsel og vælger en karakter fra myten som vi taler ud fra. Det er en vidunderlig oplevelse af synkronitet at vi i min lille gruppe har valgt at gribe opgaven an på den samme måde, i den samme tone. Og vores arbejde bliver til en af de store øjeblikke hvor tre fremmede mødes og tre fortællinger fletter sig sammen til poesi af den fineste slags, til et hjertemøde mindt i den Norske telemark.

    I frokosten spiser jeg min sandwich hurtigt så jeg kan nå en tur ned af bjerget, af stilhedsstien, til den blanke klukkende bjergsø. Omringet af snedækkede bjergtoppe sidder jeg på en klippe med ro nok til at standse en hel by. Her er smukt og mægtigt!

    Efter frokosten kører ”det frygtesløse hjerte” videre i Alexanders workshop. Vi har haft hjemmearbejde for. ”Find en fortælling fra dit liv som har ændret dig!” Normalt får den slags opgaver mig til at ligge vågen hele natten. Men min fortællin kommer klokkeklart og uden tvivl. Jeg glæder mig til at fortælle den! Men hov!!! det bliver ikke mig der skal fortælle min historie, men Markus fra Holland! Først er jeg helt ked af det, men da jeg hører ham fortælle min historie er jeg dybt taknemlig! Han gør den endnu mere smuk og rørende end jeg selv tror jeg kan fortælle den.

    Nyt hjemme arbejde fra Alexander! Skriv et digt om din dybeste frygt! En flot og stor opgave her i mit rullende hjem,  den bagerste ende af parkeringspladsen.

    COLD MOUNTAIN
    Lonely lonely lonely one
    There is no end
    and no beginning
    No staying in this spot
    The sun will sink
    and it will rise
    And tears wet, and tears dry
    Are endlessly floating by
    Even a cold mountain will eventually learn to fly
    The strongest man will die
    My gray winter coat will be handed over
    In a brown paper bag
    At some market
    The smell of it won’t be nice
    And there will be no trace
    Of my pounding heart




    DAG 4. ONSDAG

    Morgen samling! Efter dans og sang, klapper vi på hinandens lår og kildrer hinandens hager, og Margot bliver båert ud af salen I et grine/krampe anfald. Inger Lise starter dagen af med en fortælling om sit fredsarbejde med Folke Bernadotte fonden i Mellemøsten. Det er en smuk og kraftfuld beretning om hvordan storytelling kan bringe mennesker ud af deres frygt og tilbage til deres hjerter. Hvordan freden kan vandre ind i en sal fyldt med aggresion og frygt!

    Alexander Makenzie fortæller om hvordan hans egen frygt har vist ham vejen til at hjælpe andre. Han taler med stor åbenhed og ALLE i salen er rørt til tåre, måbende over den kraft der kommer i hans intension og det frygtesløse hjerte! Gå til steder som skræmmer dig! Se på det som frastøder dig! Omfavn det som gør dig bange! Giv slip på det som du er bundet til (attatchment)! Tal dine usagte ord! Del dine hemmeligheder!Hjælp dem som ikke kan hjælpes!

    På Margots workshop bliver vi sendt på vandring i naturen med opgaven: Hvad er min skønhed? Hvad er min frygt? Hvad er min gave? Hvad er min medicin?

    Jeg er ikke helt ok i dag, for det er min mors fødselsdag, hun er meget syg og jeg er ikke hos hende! Så jeg går lidt rundt i cirkler med mit spørgsmål og står pludselig under et halvtag i musset, hvor en mand fra Afrika er på besøg som udvekslingsstudent. Han skærer træ: hans værk er en udskåret frise på ca. 1m2. frisen viser en afrikansk landsby set oppe fra. Det er vandvittigt smukt! Hans arbejde er lavet med omhu og stor kærlighed til sin by. Jeg ser mennesker så, høste, feste, leve, dø. Jeg ser denne mands øjne og mærker hvordan min mening og medicin ligger i dette rum imellem mennesker. Der hvor vi i sandhed mødes og er et!

    Alexanders workshop er hudløs i dag. Vi læser vores digte om frygt. 15 voksne mennesker vender vrangen ud på deres værste frygt og bærer den frem i et digt. Jeg lytter til de mest ærlige og mente digte jeg har hørt i mit liv! Vi arbejder med Pema Chodrun’s 5 gode råd til det frygtesløse hjerte. Og så dagens hjemmearbejde! Find en historie i dit liv som du aldrig har fortalt, som ikke skulle fortælles! TAK ALEXANDER! Endnu en nat med hårdt arbejde!

    Jeg har en særlig gæst i min Camp! Inger Lise kommer til middag! Vi spiser krydret wok med boghvede nudler, og taler om storytelling i verden i dag.

    OHM MANI PEDME HUM



    DAG 5. TORSDAG

    Jeg bruger min morgen i bilen, det regner, jeg taler med mig selv og græder en del. Det er Alexanders opgave som tager mig tilbage til et sted som skræmmer mig! Jeg arbejder med den historie som aldrig er blevet fortalt! Jeg prøver at hjælpe den del af mig som ikke kan hjælpes!

    Denne morgen ar der fire foredrag at vælge mellem. Jeg vælger Åke’s foredrag om symbol terapi, drøm og myte. Åke tager os på en eventyrrejse og lader os finde en skat. Min skat er søde bløde kaniner! TAK Åke J

    Hos Margot arbejder vi med ”Den blinde” fra Keldrian myten. Det regner og jeg bliver ført rundt i landskabet, mine øjne er lukkede. Jeg mærker græsset under mine fødder, rører ved en ru træstamme og snuser til våd jord.

    I frokosten holder vi ALBA styrelses møde. Referatet fra dette finder du seperat! Kort fortalt er Danmark på min foranledning nu en selvstændig forening. Jeg prøver at få styr på en fælles hjemmesiden, et logo og en løsning som vi hver især kan lægge indhold ind på...jeg gør det fordi jeg kan! Kan Nordisk symposium 2013 være i Danmark? Det vil vi prøve at arbejde på. Internationalt symposium 2014 bliver i Findland!

    )( )(
    Alexander modtager os med stor følsomhed. Vi skal høre 15 historier som aldrig er blevet fortalt. 15 hemmeligheder skal nu for første gang deles. De fleste af de 15 hemmeligheder er smertefulde, skamfulde, mørke. Men et par stykker bringer latteren frem! Det var en meget svær opgave mr. Makenzie!!!

    Denne aften er der nordiske fortællinger! Lisa fortæller Askeladen så salen ruller af latter, der synges smukke sange fra Per Gynt. Det er endnu en magisk aften!


    DAG 6. FREDAG

    Det regner for alvor nu. Men det er også noget befriende i at himmelen bare giver slip og sender det hele ud!
    I dag er afslutningsdag for Margot’s workshop og Alexanders kursus!

    Margot Mother of the flavor of this Symposium! The flavor of Findhorn and a Buddhist monk! The enterance for nature, appereciation, and myth.”

    Hos Alexander finder vi nu de skatte frem som fulgte med vores hemmelighed. Vi taler om vores fremtid og hvad der kommer til at ske i fremtiden.

    Jeg går på sceneni middagspausen, på græsplænen bag akademiet. Der er en lille flok på omkring 20 lyttere, bland andet Nancy Mellon.

    Jeg fortæller om Mette, om hvordan storytelling var hendes hjerteblod den sidste tid, om det budskab hun gav til os alle. Jeg fletter fortællingen sammen med en gammel irsk folkefortælling om et venskab som styrkes af en mystisk oplevelse. Vi slutter med at holde en lille bøn og et minuts stilhed for at ære Mette.

    Det føltes godt og rigtigt at dele Mettes historie med denne vidunderlige familie, og mange af de som lyttede med kendte Mette fra sidste symposium og fra andre kurser og fortælle sammenhænge.

    Lørdag aften er der fest middag! Laks fra søen, kartofler og sovs. Jeg sidder til bords med Nancy Mellon og vi taler stilfærdigt om hvilke ting der er vigtige at gøre for verden i dag, om den dybe lytten om stilheden, om børnene og om de unge som er så fanget i stress.

    Så er der galla forestilling. Fortæller efter fortæller fra hele verden træder på gulvet og fortæller med 100 tændte lys som baggrund. Det er et festfyrværkeri af Jødiske fortællinger, poesi, livsberetninger, nordiske myter, sange, alvor og sjov.


    DAG 7. LØRDAG

    Det er Afslutningsdag – afsked med alle disse dejlige mennesker! Jeg føler mig så styrket! Det er godt at vide at vi er mange til at bære alle de opgaver der er foran os i denne verden af stress og jag! Vi synger sammen og der holdes takke taler. Jeg holder en lille tale fra Danmark! Vi har aftalt på ALBA mødet i torsdags at forsøge at afholde et Nordisk symposium i 2013, her i Danmark! Vi holder det i en mindre skala – focus er at byde anden generation af fortællerre velkommen! Vi planlægger tre dages møde for de helende fortællere som er i gang, og tre dages workshops for nye fortællere! Jeg fortæller om vores ALBA møde i Danmark den 9 september. ”Vi skal mødes i en cirkel helt tæt på naturen, ude på græsengen!”

    Så lukker vi fortælleblomsten i! Vi står i en stor kreds ca. 60 fortællere på den grønne bakke uden for Raulandsakademiet, med hænderne strakt frem. En for en lukker vi hænderne og trækker dem til os. I mine hænder holder jeg et ocean af gaver fra denne fantastiske uge. Tak for fællesskabet, tak for ordene og de varme hjerters fest.

    Nu kører jeg tilbage til dejlige Danmark med bilen fyldt af glæde!